FlixBus expanduje: Připojujeme Rusko k nejrozsáhlejší meziměstské autobusové síti

FlixBus v Talinu

Mnichov/Moskva 25. srpna 2021 – FlixMobility, rychle rostoucí technologická společnost v oblasti mobility, přináší svůj jedinečný obchodní model do Ruska. První mezinárodní spojení bude otevřeno již 3. září. Tato linka následuje po zkušebním provozu na vnitrostátní trase, který byl zahájen v polovině července. Toto spojení bude také součástí nabídky ruského FlixBusu. Obě nové linky představují první krůčky společnosti FlixBus na ruském trhu. Umožní tamějším zákazníkům cestovat v největší síti meziměstských autobusů na světě.  Kombinace ekologického, cenově dostupného a komfortního cestování za dodržování vysokých bezpečnostních standardů se společnosti již velmi osvědčila v celé Evropě a v USA.

André Schwämmlein, zakladatel a generální ředitel společnosti FlixBus, uvádí: "V kontextu našich kroků v rámci globální expanze, je pro nás Rusko velmi zajímavou zemí. Nejdříve propojíme ruská města s naší současnou sítí. Od léta roku 2020 jsou součástí našich evropských spojení i pobaltské země a nyní se rozšiřujeme dále na východ a propojujeme Pobaltí s Ruskem, abychom nabídli všem zájemcům cenově dostupné a udržitelné možnosti cestování."

Malý tým společnosti FlixBus již pracuje v Moskvě. Vede ho Alexej Savkin, který bude mít na starosti  plánovaný rozvoj obchodu a rozšířování provozu. Cílem společnosti je zahájit brzy další mezinárodní spojení z největších ruských měst, a to konkrétně do pobaltských zemí,.

Nové možnosti cestování: FlixBus propojí Rusko s největší světovou sítí meziměstských autobusů.

Společnost FlixBus společně se svými regionálními partnery vytvořila největší síť dálkových autobusových spojení po celé Evropě a stala se druhým největším hráčem ve Spojených státech amerických. Nyní společnost podniká své první kroky v Rusku a nabízí mezinárodní i vnitrostátní spojení z Petrohradu do Velkého Novgorodu a estonského Talinu.

Alexej Savkin, generální ředitel společnosti FlixBus Russia, doplňuje: "Přidáním nových linek do sítě FlixBus z Petrohradu nabízíme Rusům ekologické a vysoce kvalitní alternativu mobility. Díky rozšíření cenově dostupných možností cestování mohou ruští zákazníci používat celou globální síť FlixBus. Zpočátku se jednoznačně zaměříme na rozšíření spojení na mezinárodní úrovni, ale v dlouhodobém horizontu chceme mít pro ruské cestující odpovídající mezinárodní i vnitrostátní nabídku."

Flix it: Udržitelná, cenově dostupná a snadno použitelná mobilita pro ruské zákazníky

FlixBus jako technologická společnost v oblasti cestovního ruchu nabízí řadu technologických řešení, která dále zjednoduší využívání autobusové dopravy v Rusku. Cestující mohou mimo jiné využívat kompletní systém rezervace míst, dostávat automatické náhrady za jízdenku (pokud se změnily plány a oni potřebují jízdu zrušit) a využívat funkci "Kde je můj FlixBus?", která umožňuje zkontrolovat polohu autobusu v reálném čase v aplikaci FlixBus nebo na webových stránkách. Jízdenky na tyto nové spoje, stejně jako na spoje do různých evropských zemí, jsou k dispozici online na www.flixbus.ru , v aplikaci FlixBus App nebo ve spolupracujících prodejních agenturách.

Již v roce 2016 společnost FlixBus spustila ruské webové stránky a informace o jízdenkách pro rusky mluvící zákazníky cestující po Evropě. Nyní FlixBus poskytuje ruským zákazníkům plný přístup k cestování v celosvětové síti FlixBus.

Vysoké bezpečnostní standardy jsou pro společnost FlixBus nejvyšší prioritou

Aby bylo cestování bezpečné a pohodlné, dodržuje společnost FlixBus nejvyšší hygienické normy a zdravotní předpisy stanovené místními úřady. Patří sem mimo jiné povinnost cestujících zakrývat si ústa a nos během odbavení a jízdy, bezdotykové jízdenky a kontrola dokladů při nástupu, samozřejmostí je dezinfekce vozidel po každé jízdě. Společnost FlixBus žádá všechny cestující, aby pečlivě sledovali svůj zdravotní stav a cestovali pouze zdraví. Kromě uvedených pravidel jsou cestující povinni dodržovat místní zákony a preventivní opatření v zemi/zemích, do kterých cestují.

Tisková zpráva v PDF