Třikrát častěji na východ Slovenska. Nová linka FlixBusu spojí Prahu s Rožňavou

21/01/2020

Tisková zpráva, 21/1/2020

+ FlixBus přidává další spojení mezi Prahou a Košicemi, navyšuje tak frekvenci z 1 až na 3 spoje denně + Trasa vede přes Uherské Hradiště a středem Slovenska: Praha – Brno, Zvonařka – Uherské Hradiště – Uherský Brod – Trenčín – Bánovce n. Bebravou – Prievidza –  Handlová – Žiar n. Hronom – Zvolen – Banská Bystrica – Brezno – Tisovec – Muráň – Revúca – Jelšava – Štítnik – Rožňava – Košice

Mezinárodní poskytovatel autobusové přepravy společnost FlixBus tento týden ztrojnásobuje počet spojů na trase mezi Prahou a Košicemi. Nová linka vede přes střední Slovensko a Prahu, Brno, Uherské Hradiště a Uherský Brod propojuje s Rožňavou a dalšími 14 slovenskými městy. Pro pravidelné cestující FlixBusu to znamená nejen více možností, jak cestovat k našim sousedům, ale i vyšší frekvenci spojů z Brna na Slovácko.

Zelené autobusy v rámci nového spojení do Košic odjíždějí z pražského nádraží Florenc každý den v 6.10 a 17.30 a z autobusové zastávky Brno Zvonařka odjedou v 8.45 a 20.20. Jejich trasa vede přes Trenčín a střední Slovensko, na konečnou do Košic přijíždějí v 18.30 a 5.05 ráno. V opačném směru z Košic vyjíždějí v 7.00 a 19.15 s příjezdem do Prahy v 19.30 a 6.50 hodin.

FlixBus doposud přímé spojení z Prahy do Košic nabízel s frekvencí jednou denně pět dní v týdnu, nyní si cestovatelé mohou vybírat až ze tří spojů za den. Cena jízdenky z Prahy do Košic začíná od 379 Kč.

"Díky spolupráci s novým dopravním partnerem společností Tourbus můžeme zákazníkům FlixBusu nabídnout vyšší frekvenci spojení do Košic i nové destinace na přímém spoji z Česka. Zbrusu nové zelené autobusy MAN, které jsou na tuto linku nasazeny, zákazníkům poskytnou ty nejmodernější bezpečnostní prvky i pohodlí. Samozřejmostí je WC na palubě, Wi-Fi připojení a elektrické zásuvky, takže cestující mohou během cesty pracovat nebo studovat,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

20 nejoblíbenějších destinací v síti FlixBusu v roce 2019

Začátkem roku 2020 zveřejnil FlixBus přehled nejpopulárnější destinací v rámci sítě zelených spojů. Celkem nyní zelené autobusy jezdí do 30 zemí a více než 2 500 destinací, každý den lze vybírat z nabídky přes 400 000 různých spojení. Jen za loňský rok přepravily autobusy a vlaky mateřské společnosti FlixMobility přes 62 milionů cestujících.

V roce 2019 vedla žebříček velká evropská města jako Berlín, Paříž, Mnichov, Hamburk nebo na pátém místě naše Praha.

1) Berlín

2) Paříž