Nové autobusové spoje do Chorvatska. FlixBus začne jezdit do Rijeky a Crikvenice

Tisková zpráva, 15/05/2018

++ Nové každodenní spojení spouští od 15. června dopravce FlixBus ++ Trasa vede přes Prahu – Vídeň – Lublaň – Opatiju – Rijeku – Crikvenicu ++ Zelené autobusy budou jezdit denně oběma směry, cena začíná od 899 Kč

Do Chorvatska můžete v létě na dovolenou vyrazit dalším přímým autobusem. Nové spojení mezi Prahou a Rijekou zavadí od 15. června FlixBus. Jezdit bude denně, kromě Rijeky zastaví i v Opatije. Konečnou destinací bude Crikvenica. FlixBus tak do své sítě přidává další klíčové spojení pro české turisty. V rámci Chorvatska měli doposud možnost svézt se zelenými autobusy z Prahy přímo do Záhřebu, Slavonskiho Brodu, Zadaru a Splitu a přilehlých měst.

„Poptávka po přímých spojích do Chorvatska je každoročně vysoká. Rozhodli jsme se proto českým zákazníkům nabídnout nové spojení do turisticky oblíbené Rijeky a jejího okolí. Celkem na této trase můžeme týdně přepravit přes 600 cestujících,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Do Rijeky přitom mohli čeští turisté cestovat zelenými autobusy již dříve, čekal je ale přestup v Záhřebu, Mnichově nebo Vídni.

Z pražské Florence budou spoje vyrážet každý den ráno v 8:25, v Opatije zastaví ve 20:20 a do Rijeky přijedou ve 20:40. Rijeka jako třetí největší město Chorvatska patří mezi města plná čilého ruchu a společenského života. Jde o významný přístav a strategický dopravní uzel, výchozí bod trajektů a lodních linek. Poblíž Rijeky se také nachází most spojující pevninu s ostrovem Krk. FlixBus na této trase dále pokračuje až do Crikvenice, kam je příjezd naplánován na 21:20.

Na zpáteční cestu budou spoje vyrážet v 7:00 z Crikvenice, v Rijece zastaví v 7:45 a v Opatije mohou cestující přistoupit v 8:10. Do Prahy autobusy dorazí v 20:05. Nová spojení mezi Prahou a Rijekou jsou již v prodeji, jízdenky se dají zakoupit online na www.flixbus.cz a v prodejnách dopravce v Praze na Florenci nebo u brněnského Grandu.

FlixBus v rámci Evropy nabízí nejrozsáhlejší meziměstskou dopravní síť čítající 250 000 denních spojů do 1 700 destinací ve 27 zemích. Z Česka do Chorvatska nabízí kromě Rijeky pravidelné spoje i do Záhřebu, a to až třikrát denně.

Každý den vypravuje FlixBus autobusy také do Splitu, na této trase cestou staví ještě v Zadaru, Biogradu na Moru, Pirovaci, Vodici, Šibeniku a Trogiru. Spoje do Splitu vyrážejí z Florence v 16:55 a jedou přes noc. Zpět se vracejí denně ve 21:00.

„Noční autobusové spoje mají řadu výhod. Zákazníci se do svého oblíbeného cíle dostanou rychleji a ušetří i náklady na ubytování za jednu nebo dvě noci,“ doplňuje Martina Čmielová. Noční spoje mají zpravidla méně zastávek než denní spoje a silnice bývají průjezdnější.