FlixBus pro letní změnu jízdních řádů navýší počty spojů a přidá nové zastávky v Malenovicích a na Špičáku, častěji zastaví v Jihlavě

Zelený autobusový dopravce FlixBus počítá s nadcházející změnou jízdních řádů od 9. června s navýšením počtu spojení na svých klíčových trasách mezi Prahou a Brnem, Libercem i Karlovými Vary. Současně také ohlásil nové zastávky na již zaběhlých linkách. Na všech pravidelných spojích mezi Zlínem a Brnem začne stavět v Malenovicích, na trase mezi Prahou a Českým Krumlovem na zastávce Špičák. Častěji bude od neděle stavět i v Jihlavě.

Tisková zpráva, 4/6/2019

++ 14 spojů týdně přidává FlixBus mezi Prahou a Brnem, v Jihlavě začne stavět více než 40 nových spojů týdně ++ Nové zastávky Zlín Malenovice, Český Krumlov Špičák ++ Další navyšování spojení mezi Prahou a Libercem o 9 spojů týdně ++ Posílení týdne během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech o 16 spojů

S drobnými i většími úpravami ve svých jízdních řádech přicházejí čeští dopravci od neděle 9. června, kdy dochází k pravidelné změně jízdních řádů z jarních na letní. Zelený autobusový dopravce FlixBus počítá s navýšením počtu spojení na svých klíčových trasách mezi Prahou a Brnem, Libercem i Karlovými Vary. Současně také ohlásil nové zastávky na již zaběhlých linkách. Na všech pravidelných spojích mezi Zlínem a Brnem začne stavět v Malenovicích, na trase mezi Prahou a Českým Krumlovem na zastávce Špičák. Častěji bude od neděle stavět i v Jihlavě.

Obyvatele Vysočiny jistě potěší, že se přímým zeleným autobusem od 9. června dostanou častěji  do Prahy i do Brna. Více než 40 spojů FlixBusu týdně totiž začne cestou mezi Prahou a Brnem stavět nově také na autobusovém nádraží v Jihlavě.

Jedná se o pravidelné odjezdy ve směru na Brno každý den v 10.05, 15.20 a 19.20, v pátek a neděli ještě v 13.20 hod. V opačném směru do Prahy pak mohou cestující využít nových spojů denně s odjezdy v 9.55, 13.55 a 18.55, v pátek a neděli pak ještě v 16.40. Cena jízdenky z Jihlavy do Brna u FlixBusu začíná od 79 Kč.

„S každou změnou jízdních řádů vyhodnocujeme stávající nabídku vnitrostátních spojů a procházíme náměty na zlepšení, které dostáváme od zákazníků. Naším cílem je, abychom nabídku zákazníkům přizpůsobili co nejlépe. Máme radost, že nyní můžeme potěšit obyvatele Jihlavy, kteří získají lepší spojení s Brnem i Prahou,“ uvádí mluvčí společnosti FlixBus Martina Čmielová. Kromě nové zastávky v Jihlavě navýší dopravce i celkový počet spojení mezi Prahou a Brnem o dalších 14 spojů týdně.

K navýšení počtu spojů dojde i na trase mezi Prahou a Libercem, a to o devět spojů týdně. Jak již dopravce avizoval v souvislosti s nedávným navyšováním frekvence na trase z Prahy do Krkonoš, jedná se o spoje s ranními odjezdy z Liberce v 6.45 a večerními odjezdy z Prahy Florence v 19.45 během pracovních dní.

K drobnější změně jízdních řádů dojde i na trase mezi Zlínem a Brnem. K zastávkám ve Zlíně a Kroměříži na autobusových nádražích, Kroměříži na Milíčově náměstí a v Brně u hotelu Grand přibude zastávka Zlín Malenovice. Stejně tak na spojích mezi Prahou a Českým Krumlovem začnou zelené autobusy stavět v Krumlově na zastávce Špičák.

„Nové zastávky v regionálních městech cestujícím šetří desítky minut, během kterých by se museli dopravit na autobusové nádraží. Věříme, že díky novým zastávkám budeme na palubě autobusů FlixBus moci přivítat další nové cestující,“ doplňuje Čmielová.

Častěji do Karlových Varů nejen během filmového festivalu

Karlovy Vary čeká již tradičně koncem června slavnostní zahájení Mezinárodního filmového festivalu. Na místě konání se dají očekávat komplikace s parkováním, nejjednodušší je proto rezervovat si jízdenky na veřejnou dopravu. FlixBus po dobu konání festivalu posílí spojení mezi Prahou a Karlovými Vary, spoje zastavují přímo v centru na Tržnici. Během festivalového týdne přidává 16 spojů. Jízdenky do Karlových Varů i během festivalu začínají od 79 Kč. Mezi Prahou a Karlovými Vary se FlixBus chystá navýšit počet spojů dlouhodobě, týdně přidá dalších šest spojů.