Ženy v dopravě: FlixBus podporuje gendrovou rovnost i diverzitu v týmu

Součástí firemní politiky FlixBusu je kromě udržitelného způsobu podnikání a poskytování hromadné dopravy šetrné k životnímu prostředí i podpora rovných pracovních příležitostí pro muže a ženy i všechny věkové kategorie.

Tisková zpráva, 6/3/2019

FlixBus je mezinárodní přepravní firma s kancelářemi ve 14 zemích v Evropě i USA. Součástí firemní politiky je kromě udržitelného způsobu podnikání a poskytování hromadné dopravy šetrné k životnímu prostředí i podpora rovných pracovních příležitostí pro muže a ženy i všechny věkové kategorie.

„Ve FlixBusu v současné době pracuje přes 1200 zaměstnanců, věkový rozptyl je 18 až 67 let a v mezinárodním týmu pracuje 61 národností. Pro FlixBus v ČR nyní pracuje téměř 30 lidí a skladba kolektivu je genderově vyvážená,“ uvádí mluvčí společnosti Martina Čmielová.

Vzhledem k motivačnímu ohodnocení práce profesionálního řidiče potkáte i za volantem zelených autobusů čím dál častěji ženy. Příkladem je Olga Gryshko, která pracuje jako řidička dálkového autobusu už čtvrtým rokem. Nyní ji potkáte v zeleném FlixBusu na trase mezi Prahou a Zlínem.

„Cestující si mě občas pletou se stevardkou. Když vidí, jak si sedám za volant, znejistí. Chvilku mě pozorují, ale když po pár kilometrech zjistí, že se nic mimořádného neděje, začnou usínat. Stále mám však pocit, že se jako žena v tomto povolání musím obhajovat. Ta práce mě baví a umím ji vykonávat stejně dobře jako muži.“