Z Chrudimi přímo do Tábora? FlixBus prodává jízdenky i na druhou linku Enjoy Europe

01/09/2020

Tisková zpráva 31/8/2020

+ Druhá linka společnosti Enjoy Europe propojí Pardubice a Hradec Králové s Českými Budějovicemi; pojede přes Chrudim, Havlíčkův Brod, Humpolec nebo Pelhřimov + Startuje 1. září a jezdit bude v pátek, neděli a ve státní svátky + Prodej jízdenek přes stránky Enjoy Europe a FlixBus znamená rozšíření nabídky vnitrostátních spojů pro zákazníky FlixBusu

Od začátku září začnou další autobusy cestovní agentury Enjoy Europe brázdit české silnice mezi východními Čechami a Jihočeským krajem. Nové zářijové spojení propojí Pardubice a Hradec Králové s Českými Budějovicemi každý pátek a neděli, autobusy pojedou také o státních svátcích.

Nové spoje budou vyjíždět z Hradce Králové v 9.50 a cestou zastaví v Chrudimi, Havlíčkově Brodě, Humpolci, Pelhřimově, Táboře nebo třeba ve Veselí nad Lužnicí, do cílové zastávky v Českých Budějovic dorazí ve 14.00. Na cestu z jižních Čech pak cestující musí být připraveni každý pátek v 15.20 a neděli v 16.05. Cena za jízdenku z Hradce Králové do Českých Budějovic je 350 Kč a lístky je možné koupit i na stránkách FlixBusu.

Toto spojení potěší zejména obyvatele menších měst a vesnic, které jsou na trase a ve kterých má dopravce naplánovány zastávky (například Nasavrky, Chotěboř, Čížkov nebo Kámen).

„Díky nové lince Enjoy Europe se naše nabídka v Česku rozrostla o 14 nových zastávek. Ve finále to samozřejmě znamená zajímavější nabídku autobusových spojů pro obyvatele v různých koutech České republiky,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Od začátku srpna již autobusy Enjoy Europe jezdí mezi Pardubicemi a Lipnem nad Vltavou. Trasa vede přes hlavní město, denně tak přibyl spoj z Hradce Králové do Prahy a zpátky. Autobusové spojení Hradce Králové a Prahy nabízí FlixBus i v rámci vlastní mezinárodní linky do Polska. Od pátku do neděle pak autobusy Enjoy Europe pokračují z Prahy dál do Benešova, Tábora, Českých Budějovicích, Českého Krumlova s cílovou zastávkou v Lipně nad Vltavou.

„Tvorba jízdního řádu byla složitá. Jedná se o komerční linku, kterou chceme oslovit zejména tuzemské turisty a nabídnout jim jednoduché přímé spojení napříč regiony,“ dodává k zavádění nových spojů jednatel Enjoy Europe Jan Veselý.